Krevety s medem a vlašskými ořechy – recept

Hlavní jídlaKrevetyMořské plody
krevety-s-medem-a-vlasskymi-orechy

Medové krevety s vlašskými ořechy jsou receptem v hongkongském stylu! Křupavé krevety v těstíčku jsou zalité smetanovou omáčkou a posypané vlašskými ořechy obalenými v cukru.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Marinování: 35 hodin
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 1 šálek vody
  • ⅔ šálku bílého cukru
  • ½ šálku vlašských ořechů
  • 4 velké bílky
  • ⅔ šálku mochiko (lepkavá rýžová mouka)
  • 1 šálek rostlinného oleje na smažení
  • 1 kg velkých oloupaných krevet a zbavených jadérek
  • ¼ šálku majonézy
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka z konzervy

Postup

  1. V malém hrnci na prudkém ohni smíchejte vodu a cukr.
  2. Přiveďte k varu a přidejte vlašské ořechy.
  3. Vařte 2 minuty, pak je slijte a dejte je na plech, aby uschly.
  4. Bílky šlehejte do pěny.
  5. Vmíchejte mochiko, dokud nezíská konzistenci pasty.
  6. Olej rozehřejte v hluboké pánvi na středním plameni.
  7. Krevety namočte do těstíčka mochiko a pak je smažte v rozpáleném oleji dozlatova, asi 5 minut.
  8. Vyjměte je a nechte okapat na papírových utěrkách.
  9. Ve středně velké míse smíchejte majonézu, med a slazené kondenzované mléko.
  10. Přidejte smažené krevety a promíchejte, aby se omáčka obalila.
  11. Navrch posypte kandovanými vlašskými ořechy a podávejte.

TIP: Pokud Vám zbylo více krevet můžete si zkusit připravit pikantně sladký krevetový koktejl s ananasem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang