broskvovy-krupavy-dezert

V tomto receptu zužitkujete nadúrodu broskví ze zahrádky. Navíc je velice rychlý, takže letní dezert vykouzlíte během chvíle.

Ingredience

  • 4 hrnky nakrájených čerstvých broskví
  • ½ hrnku hladké mouky
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • ½ hrnku studeného másla
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¼ lžičky soli
  • 1 hrnek ovesných vloček

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Rovnoměrně rozložte nakrájené broskve do menší zapékací misky.
  3. V míse smíchejte mouku, hnědý cukr, máslo, skořici a sůl, dokud nevznikne drobenka. Do moučné směsi vmíchejte ovesné vločky, směsí rovnoměrně posypte broskve a lehce přitlačte.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud nebude povrch křupavý a zlatohnědý, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang