Skvělý recept na kuře na bourbonu

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
kure-na-bourbonu-3081008

Bourbonské kuře je oblíbený pokrm pojmenovaný podle ulice Bourbon Street v New Orleans a podle přísady bourbonské whisky.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • Čas navíc: 8 hodin
  • Celkem: 9 hodin 45 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience na kuře na bourbonu

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • ½ šálku hnědého cukru
  • ½ šálku sójové omáčky
  • ⅜ šálek bourbonu
  • 2 lžíce granulované cibule
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • ½ lžičky granulovaného česneku

Postup na kuře na bourbonu

  1. Kuřecí prsa položte v jedné vrstvě do pekáče.
  2. V malé misce smíchejte hnědý cukr, sójovou omáčku, bourbon, granulovanou cibuli, zázvor a granulovaný česnek.
  3. Přelijte směsí kuře.
  4. Misku přikryjte a nechte marinovat v lednici 8 hodin až přes noc.
  5. Předehřejte troubu na 165 °C.
  6. Pečte nezakryté v předehřáté troubě za častého podlévání, asi 1,5 hodiny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang