
Klasický kuřecí divan se smetanou, sýrem a brokolicí byl upraven tak, aby byl vhodný i pro ty nejzdravější rodiny.
Ingredience
- 450 g růžiček brokolice (asi 8 šálků)
- 225 g smetanového sýra
- 1 šálek tučné smetany
- ½ šálku majonézy
- ¼ šálku zakysané smetany
- 1 lžíce kari
- 2 kostky kuřecího bujónu
- 4 šálky vařeného, rozdrobeného kuřecího masa
- 2 šálky rozdrobeného sýra čedar
- Vařená rýže nebo květáková rýže (nepovinné)
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C s roštem ve střední poloze.
- Přiveďte velký hrnec s vodou k varu na prudkém ohni. Přidejte brokolici a vařte ji, dokud není jasně zelená a mírně měkká, asi 3 minuty. Nechte ji okapat.
- Ve středně velké žáruvzdorné míse smíchejte smetanový sýr, hustou smetanu, majonézu, zakysanou smetanu, kari a vývar. V mikrovlnné troubě ohřívejte v intervalech po 1 minutě za stálého míchání, dokud smetanový sýr nezměkne, celkem až 3 minuty.
- Šlehejte, dokud není hladký a spojený.
- Kuře vložte do pekáče nebo na pánev odolnou do trouby. Přilijte brokolici a smetanovou omáčku a promíchejte, aby se spojily. Povrch posypte sýrem čedar.
- Pečte, dokud omáčka nebublá a sýr se nerozpustí, asi 35 minut. Podávejte teplé s vařenou rýží nebo květákovou rýží.