Kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší

Bramborové přílohyDrůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoVíno

Pokud hledáte „líný“ recept, teda takový, se kterým je málo práce, tak jeden pro Vás mám. Občas se mi nechce stát hodinu u plotny, a proto si vymýšlím takzvané líné recepty. Tedy takové, které se šoupnou do trouby na několik hodin a pak vznikne dokonalé jídlo. Jedním z takových receptů je kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší.

S tímto jídlem není sice téměř žádná práce, ale ta výsledná chuť je božská. Výborné kuřecí masíčko doplňuje jemná batátová kaše s kokosovým mlékem a česnekem. Možná byste tomu nevěřili, ale kombinace batátů, kokosového mléka a česneku je naprosto delikátní. Tak s chutí do toho.

Na 6 porcí budete potřebovat:

Kuřecí rilettes:

  • 2 velká farmářská kuřecí stehna
  • 2 kuřecí křídla (nejlépe z farmářského kuřete)
  • 500 g červeného vína
  • 440 g vody
  • sůl
  • pepř
  • koření Vege rajčátka

Postup:

1. Troubu rozehřejte na 150 stupňů.

2. Kuřecí kousky omyjte, osušte, osolte, okořeňte, opepřete a dejte do pekáče.

3. Kuřecí kousky zalijte vínem a vodou a pekáč přikryjte.

4. Pekáč dejte do trouby a pečte 4 hodiny.

5. Po 4 hodinách pekáč z trouby vyjměte, z pekáče vyjměte kuřecí díly a nechte je trochu vychladnout.

6. Z kuřecích kousků sejměte kůži, tu vyhoďte a maso oddělte od kostí.

7. Maso vraťte do pekáčku výpekem a rozmělněte ho, buď pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory, na vlákna.

Batátovo-kokosová kaše:

  • 1 kg batátů
  • 400 g kokosového mléka
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Batáty oškrábejte a uvařte je v osolené  vodě do měkka.

2. Sceďte vodu a k batátům přidejte kokosové mléko.

3. K batátům prolisujte česnek.

4. Pomocí tyčového mixéru batáty rozmixujte do kaše.

5. Podle chuti přidejte sůl a pepř a důkladně kaši zamíchejte.

Na ozdobu: 

  • nasekaná listová petrželka

Servírujte tak, že nejprve do talíře vložte kaši. Na ní opatrně položte vlákna masa se šťávou a nakonec jídlo posypte nasekanou listovou petrželkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang