Kuřecí rizoto s houbami v jednom hrnci – recept

Hlavní jídlaHoubyKuřecí masoRizoto
kureci-rizoto-s-houbami-v-jednom-hrnci-9789847

Naučte se připravit toto krémové rizoto podle snadného receptu krok za krokem – skvěle se hodí pro využití zbytků kuřecího masa.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 55 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 50 g másla
  • 85 g sádla z uzené slaniny
  • 1 velká cibule, rozpůlená a nadrobno nakrájená
  • 250 g kaštanových hub nakrájených na silné plátky
  • 300 g rýže
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 1,4 litru horkého kuřecího vývaru
  • 140 g vařeného kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • ½ malého balení nasekané plocholisté petrželky

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte máslo.
  2. Přidejte sádlo a 5 minut smažte na mírném až středním ohni.
  3. Vmíchejte cibuli a smažte dalších 10 minut, dokud cibule nezměkne, ale nezbarví se.
  4. Vmíchejte houby a za stálého míchání vařte 5 minut.
  5. Vmíchejte rýži na rizoto a na mírném ohni vařte 2 minuty, dokud rýže nezačne být průsvitná.
  6. Přilijte víno a nechte ho na ohni probublávat.
  7. Přilijte čtvrtinu kuřecího vývaru a nastavte časovač na 20 minut.
  8. Pokračujte ve vaření za častého míchání a podle toho, jak se vývar vstřebává, přilévejte další kapky vývaru – nejlépe ve třech dalších fázích, dokud není rýže uvařená a dokud se nevstřebá většina vývaru.
  9. Rýže by nyní měla mít krémovou konzistenci jako rýžový nákyp.
  10. Kuřecí maso promíchejte, krátce prohřejte a vypněte oheň.
  11. Vmíchejte parmazán a petrželku, přikryjte a nechte 5 minut odpočívat, aby se do rýže vstřebalo více tekutiny.
  12. Podle chuti dochuťte a podávejte s dalším parmazánem, pokud máte rádi.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang