Tento recept na kuřecí stehna bez kůže s křupavou česnekovou kůrčičkou, šťavnatým vnitřkem a česnekovou máslovou omáčkou obsahuje 5 ingrediencí.
Příprava
- Příprava: 3 minuty
- Vaření: 12 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 700 g kuřecích stehen bez kůže (zhruba 5 až 6 kusů)
- 1 lžička česnekového prášku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku suchého bílého vína (nebo vývaru či vody)
- 25 g nesoleného másla
- 2 velké stroužky česneku, mleté
- volitelně: drobně nasekaná petrželka
Postup
- Obě strany kuřete osolte, opepřete a nakonec posypte česnekovým práškem.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
- Kuře vložte na pánev hladkou stranou dolů.
- Lehce přitlačte stěrkou. Povařte 5 minut, dokud stehna nejsou zlatavá a křupavá.
- Otočte a lehce přitlačte stěrkou. Vařte 2 minuty.
- Přidejte česnek a máslo, vařte 1 minutu, dokud česnek nezíská světle zlatavou barvu.
- Přidejte víno a zesilte oheň. Míchejte kolem kuřete, aby se zlatavé kousky přichycené na pánvi rozpustily ve víně.
- Prudce vařte minutu a půl, nebo dokud se neodpaří alkoholový zápach.
- Odstavte z ohně. Kuře podávejte s omáčkou.