Recept na kuřecí stehna na česneku

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
Kuřecí stehna na česneku

Tento recept na kuřecí stehna bez kůže s křupavou česnekovou kůrčičkou, šťavnatým vnitřkem a česnekovou máslovou omáčkou obsahuje 5 ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 3 minuty
  • Vaření: 12 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 700 g kuřecích stehen bez kůže (zhruba 5 až 6 kusů)
  • 1 lžička česnekového prášku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku suchého bílého vína (nebo vývaru či vody)
  • 25 g nesoleného másla
  • 2 velké stroužky česneku, mleté
  • volitelně: drobně nasekaná petrželka

Postup

  1. Obě strany kuřete osolte, opepřete a nakonec posypte česnekovým práškem.
  2. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
  3. Kuře vložte na pánev hladkou stranou dolů.
  4. Lehce přitlačte stěrkou. Povařte 5 minut, dokud stehna nejsou zlatavá a křupavá.
  5. Otočte a lehce přitlačte stěrkou. Vařte 2 minuty.
  6. Přidejte česnek a máslo, vařte 1 minutu, dokud česnek nezíská světle zlatavou barvu.
  7. Přidejte víno a zesilte oheň. Míchejte kolem kuřete, aby se zlatavé kousky přichycené na pánvi rozpustily ve víně.
  8. Prudce vařte minutu a půl, nebo dokud se neodpaří alkoholový zápach.
  9. Odstavte z ohně. Kuře podávejte s omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang