Dneska trošku exotiky, ale já si nemůžu pomoct, ale miluju spojení máty a granátového jablka ve slaných pokrmech. Máte to taky tak? Nakyslá zrníčka granátového jablka a svěží máta vykouzlí z jídla úžasně svěží a lehký pokrm, který je horkého letního počasí ideální.

A pokud chcete zkusit něco nevšedního, a salátů už jste přejedení, udělejte si dnes květákovou rýži. Vím, zní to zvláštně, ale věřte mi, je to skvělé. Jedná se o úžasně univerzální jídlo, které můžete jíst samotné jako salát nebo ho servírovat jako přílohu. Květák na rozdíl od klasické rýže obsahuje minimum kalorií a sacharidů, takže si ho bez výčitek můžete dopřát kdykoli.

Ingredience

Připravíme si:

  • 1 menší květák
  • 1/2 granátového jablka
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • hrst čerstvé máty
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce kokosového oleje

A jak na to?

Postup přípravy

Květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na menší růžičky. Po částech ho rozmixujeme v mixeru na malé kousky o velikosti rýže. Na pánvi si mezitím rozehřejeme kokosový olej, přisypeme květák a restujeme asi pět minut. Opečený květák dáme do mísy, přidáme k němu semínka granátového jablka, posekanou mátu, šťávu a kůru z jednoho citronu, sůl a čerstvě mletý pepř.

Vše společně promícháme a podáváme jako teplý salát nebo přílohu jídlu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang