Losos pečený na medové hořčici – recept

Hlavní jídlaLososRyby

S tímto lososem s medovou hořčicí je oběd hotový z 6 ingrediencí za 20 minut. Díky tomu, že se peče v troubě máte volné ruce na přípravu salátu nebo jiné přílohy.

Tipy na pečeného lososa

  • Použijte kvalitního lososa. Ten nejlevnější filet u pultu s rybami, který vypadá, že už zažil lepší časy, zažil lepší časy. Staré ryby se nedají nijak vylepšit. Jak to poznáte? Nejlépe tak, že si k němu přičichnete. Pokud je silně cítit rybinou (nebo něčím horším), nekupujte ho.
  • Lososa nepřepečte. Nepečte lososa, dokud se úplně nerozpadne, to je špatně. Když pečené filety lososa vyndáte z trouby, měly by být uprostřed ještě trochu propečené. Ve zbytkovém teple se budou dál péct a budou dokonalé, až je půjdete jíst.

Co se podává k lososu

Jako jednoduchý oběd se hodí čerstvý zelený salát a kopeček vařené rýže.

Pokud chcete být trochu náročnější, vyzkoušejte salát z čekanky se zelenými olivami, okurkový salát nebo klasický bramborový salát.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 80 až 900 g filetů z lososa
  • 3 lžíce medové hořčice
  • 3 stroužky česneku, mletého
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • špetka soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. V malé misce rozšlehejte medovou hořčici, česnek, 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, kopr a sůl.
  3. Pekáč vyložte alobalem.
  4. Filety z lososa potřete z obou stran olivovým olejem.
  5. Filety položte kůží dolů (pokud máte filety s kůží).
  6. Pomocí štětce potřete horní stranu filetů směsí medové hořčice.
  7. Vložte lososa do trouby a pečte ho 8 až 10minut.
  8. Nevadí, když je losos uprostřed ještě trochu syrový, po vyjmutí z trouby ho zbytkové teplo dopeče.

Kategorie:

Hlavní jídla | Losos | Ryby
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang