krabi-kolacky

Tyto krabí koláčky původem z Marylandu si získávají uznání místních i přespolních labužníků. Tento klasický recept na krabí koláčky kombinuje chuť citronu, petrželky a koření, avšak nejvíce chuti nese samotné krabí maso.

Pro dosažení nejlepší struktury použijte krabí maso na větší kousky, málo náplně a pečte koláče ve velmi rozpálené troubě. Podávejte s citronem, nasekanou petrželkou a/nebo koktejlovou nebo tatarskou omáčkou.

Ingredience

  • 1 velké vejce
  • 60 g majonézy
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky (nebo 2 lžičky sušené)
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 1 lžička koření Old Bay (pro ostřejší chuť až 1,5 lžičky)
  • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
  • špetka soli
  • 400 g krabího masa (případně krabích tyčinek)
  • 41 g slaných krekrů
  • volitelně: 30 g rozpuštěného másla

Postup

  1. Ve velké míse vyšlehejte vejce, majonézu, petrželku, dijonskou hořčici, worcestrovou omáčku, koření, citronovou šťávu a sůl. Navrch dejte krabí maso a na něj rozdrobte krekry.
  2. Pomocí gumové stěrky nebo velké lžíce je velmi jemně a opatrně promíchejte, abyste nerozdrobili kousky masa.
  3. Přikryjte a nechte v chladničce odležet nejméně 30 minut a maximálně 1 den.
  4. Předehřejte troubu na 230 °C. Plech s okrajem hojně vymažte máslem.
  5. Pomocí odměrky rozdělte směs na krabí koláčky do 6 kopečků na plech. Nerozplácněte je!
  6. Rukama nebo lžící jednotlivé kopečky upravte, aby z nich netrčely žádné hrudky a nerozpadaly se.
  7. Pro zvýraznění chuti potřete každou hromádku rozpuštěným máslem. Není to povinné, ale doporučujeme to.
  8. Pečte 12–14 minut, nebo dokud nejsou okraje a vrchní část lehce zhnědlé.
  9. Každou z nich pokapejte čerstvou citronovou šťávou a podávejte teplé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang