Mexický guláš z fazolí, chilli, cukety a tofu

Veganské

Pro všechny milovníky mexické kuchyně se hodí recept na mexický guláš. Neobsahuje maso, avšak díky použitým ingrediencím určitě zachutná každému.

Kombinaci rajčatového protlaku, cukety, česneku, cibule, tofu, fazolí, mrkve, kukuřice a dalších ingrediencí lze ještě doplnit o sójovou smetanu a koriandr, který mimo jiné pomáhá zlepšovat trávení. Pro děti se doporučuje přidat méně chilli.

Ingredience

  • 1 bal. chilli tofu
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 2 menší nebo 1 větší cuketa
  • 2 mrkve
  • 1/2 chilli papričky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 plechovky černých fazolí
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 1 plechovka kukuřice

Postup

  • Do hrnce dáme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme, opepříme a smažíme do zlatova (3-4 minuty).
  • Přidáme nakrájenou cuketu, tofu, mrkev, chilli a kmín, promícháme a uvaříme do měkka (6-8 minut).
  • Přidáme fazole, rajčatový protlak, sterilovanou kukuřici a 1 šálek vody.
  • Vaříme dokud směs trochu nezhoustne. V případě potřeby můžeme přidat šťávu z nastrouhaného bramboru.
  • Podáváme s opékaným celozrnným chlebem.

Zdravotní účinky česneku

  • podporuje činnost imunitního systému
  • redukuje symptomy nachlazení až o 70%
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • pomáhá v boji s vysokým krevním tlakem
  • pomáhá udržovat kosti zdravé

Kategorie:

Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang