migas

Hledáte jednoduchou a chutnou snídani? To je snadné. Seznamte se s migas, alias nejlepší tex-mex snídaní vůbec.

Ingredience

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 4 kukuřičné tortilly nakrájené na cca 1 cm proužky
  • 1 malá cibule nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 12 vajec, míchaných
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička soli
  • 1 šálek sýra
  • ¼ šálku mletého koriandru a další na ozdobu
  • oblíbený sýr na podávání
  • salsa na podávání
  • avokádo na podávání

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Rozehřejte řepkový olej na pánvi na středně vysoké teplotě. Když je olej rozpálený, přidejte proužky tortilly a za pravidelného míchání je smažte asi 5 minut, dokud nebudou křupavé. Křupavé proužky tortilly dejte stranou na talíř vyložený papírovou útěrkou.
  2. Na stejnou pánev přidejte cibuli a papriku. Smažte, dokud nezměkne. Přidejte česnek a smažte ještě 1 minutu.
  3. Snižte teplotu na střední. Rozšlehejte vejce s chilli a solí. Pokud je to nutné, přidejte v této fázi ještě trochu oleje, aby se vejce nepřichytila k pánvi. Jakmile se trocha oleje navíc rozehřeje, přidejte vejce na pánev.
  4. Během vaření vejce často míchejte. Když jsou vejce napůl uvařená (stále se lesknou, ale už nejsou tak mokrá), přidejte koriandr, sýr Monterey jack a proužky tortilly. Vařte, dokud nejsou vejce zcela uvařená, a poté pánev stáhněte z ohně.
  5. Ozdobte sýrem, salsou, avokádem a dalším koriandrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang