Recept na mleté hovězí maso a brambory

Bramborová jídlaHlavní jídlaHovězí masoMasoSlané recepty

V tomto zdravém receptu na mleté hovězí maso a brambory se mleté hovězí maso a brambory kombinují s barevnou zeleninou, včetně kapusty, rajčat a paprik. Vše se vaří na jedné pánvi, což umožňuje rychlé vytvoření vrstev chuti a zároveň snižuje počet jídel.

Ingredience

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje, rozdělené
  • 455 g 90% libového mletého hovězího masa
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • ¾ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • 3 středně velké brambory, nakrájené na kostičky (1 cm)
  • 1 střední žlutá cibule, nakrájená na kousky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kostičky (1 cm)
  • 1 paprika poblano, nakrájená na kostičky (1 cm)
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 svazek kapusty lacinato, zbavený stonků a nahrubo nasekaný
  • 2 švestková rajčata, vydlabaná a nakrájená na kostičky (1 cm)
  • 1 šalvějová cibule, příčně nakrájená na tenké plátky (nepovinné)

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Na velké litinové pánvi rozehřejte na středním plameni 1 lžíci oleje.
  2. Přidejte hovězí maso, kmín, sůl a pepř a za častého míchání vařte, dokud maso rovnoměrně nezhnědne, asi 6 minut.
  3. Děrovanou lžící přeneste hovězí maso na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  4. Pánev nevymazávejte.
  5. Do kapek na pánvi přidejte 1 lžíci oleje.
  6. Přidejte brambory a za občasného míchání vařte, dokud brambory nezačnou karamelizovat a nezměknou, asi 20 minut.
  7. Brambory přendejte na talíř s hovězím masem.
  8. Na pánvi na středním ohni rozehřejte zbývající 1 lžíci oleje.
  9. Přidejte cibuli, papriku a poblano.
  10. Za občasného míchání vařte, dokud nezměknou, asi 6 minut.
  11. Přidejte česnek.
  12. Za častého míchání vařte, dokud není aromatický, asi 1 minutu.
  13. Přidejte kapustu a rajčata a za častého míchání vařte, dokud kapusta nezvadne a rajčata se neohřejí, asi 3 minuty.
  14. míchejte hovězí maso a brambory.
  15. V případě potřeby posypte šalvějí.

Výživové údaje – na jednu porci

  • 322 kalorií
  • tuk 15 g
  • cholesterol 49 mg
  • sodík 400 mg
  • sacharidy 30 g
  • vláknina 4 g
  • bílkoviny 20 g
  • cukry 3 g
  • nasycené tuky 4 g
  • draslík 404 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang