Jednoduchý recept na česnekovo-citrónové mušle Sv. Jakuba

Hlavní jídlaMořské plodyMušle a ústřiceOmáčky

Mušle Sv. Jakuba dušené na másle a česneku se vám budou rozplývat na jazyku. Citrónová šťáva jim dodá příjemný říz.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3/4 šálku másla
  • 3 lžíce mletého česneku
  • 1 kg velkých mušlí Sv. Jakuba
  • 1 lžička soli
  • 1/8 lžičky pepře
  • 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy

Postup

  1. Máslo rozpustíme na velké pánvi na středním ohni. Vmícháme česnek a několik vteřin ho smažíme, dokud nezačne vonět.
  2. Přidáme mušle a vaříme je několik minut z jedné strany, poté je otočíme a pokračujeme ve vaření, dokud nejsou pevné a neprůhledné.
  3. Mušle vyjmeme na talíř a do másla zašleháme sůl, pepř a citrónovou šťávu. Mušle přelijeme omáčkou a podáváme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang