Recept na božsky nadýchaná míchaná vajíčka

MinutkyPro dětiPro začátečníkySlané receptySnackySnídaně
nadychana-michana-vejce-recept

Tajemství nejlepších míchaných vajec? Mléko a máslo, dobrá metla a nepřilnavá pánev na mírném ohni. Tato nadýchaná, luxusní míchaná vajíčka si připravíte za méně než 10 minut.

Příprava

  • Příprava: 3 minuty
  • Vaření: 6 minut
  • Celkem: 9 minut

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • 1 lžíce plnotučného mléka
  • 1/2 lžíce másla
  • 1/8 lžičky soli
  • Čerstvý pepř
  • Podle chuti zbytky masa, vařená zelenina, sýr nebo bylinky

Postup

  1. Rozpusťte máslo na malé pánvi na středním ohni. Rozšlehejte vejce: rozklepněte dvě vejce do malé mísy. Přidejte mléko a sůl. Směs důkladně šlehejte, dokud nebude mít jednotnou barvu, strukturu a nebude mírně napěněná. Chcete, aby se bílky a žloutky zcela spojily.
  2. Vejce přidejte na rozpálenou pánev a ihned snižte teplotu na středně nízkou. Gumovou stěrkou přetlačujte vejce z jednoho konce pánve na druhý.
  3. Pokračujte v tomto postupu jemně a pomalu, přičemž vždy vytlačte uvařená vejce ze dna pánve a nechte na jejich místo přijít neuvařená vejce.
  4. Když jsou vejce z větší části uvařená, pomalu je jednou nebo dvakrát přeložte do sebe. Chcete, aby se vajíčka spojila dohromady. V této chvíli přidejte případný sýr, maso nebo zeleninu.
  5. Vejce vyjměte z pánve, když jsou hotová, ale stále se lesknou vlhkostí, a přeneste je na talíř. Na závěr je posypte čerstvě nadrceným pepřem. Pokud používáte, ozdobte čerstvými bylinkami.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang