Recept na nejlepší hovězí chilli

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
klasicke-hovezi-chilli

Tenhle recept na klasické hovězí chilli vám nesmí ve sbírce receptů chybět. Pokrmu dopřejte dlouhé pomalé vaření a jako každé chilli, i toto je nejlepší až druhý den.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 kg libového mletého hovězího masa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce chilli
  • 1/4 lžičky chipotle chilli prášku
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 2 lžičky oregana
  • 2 sladké papriky, nakrájené na kostičky
  • 1 plechovka drcenýchPřidejte je do hrnce s vodou a přiveďte k varu. rajčat
  • 2 hrnky vody
  • 2 plechovky ledvinových nebo černých fazolí, scezené a propláchnuté
  • 1 hrnek čerstvých nebo mražených kukuřičných zrn
  • Volitelně k podávání: zakysaná smetana, čedar, tenké plátky ředkviček, jarní cibulka, avokádo, jalapeňos papričky, čerstvý koriandr

Postup

  1. Ve velkém hrnci s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a za častého míchání vařte 6 minut nebo dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte hovězí maso a sůl. Hrudky masa rozbijte a vařte, dokud už nejsou vidět růžové kousky.
  3. Do hrnce přidejte chilli prášek a chipotle, římský kmín a oregano. Za stálého míchání vařte 1 minutu. Vmíchejte papriku.
  4. Přidejte rajčata a přiveďte k varu.
  5. Snižte teplotu a vařte minimálně 45 minut nebo až 1,5 hodiny, nebo dokud není tekutina dobře vychucená (čím déle, tím lépe).
  6. Pokud se vám směs zdá příliš hustá, přidávejte během vaření po 0,5 hrnku horké vody.
  7. Přidejte fazole a kukuřici a za stálého míchání vařte 5 minut. Ochutnejte a podle chuti přidejte více soli nebo chilli.
  8. Podávejte s přílohami podle vaší chuti.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang