Recept na obalované kuřecí prsty

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
chicken_fingers

Tento recept na kuřecí prsty je pro vás, pokud máte rádi chuť česneku. Jeho příprava je snadná, avšak vyžaduje čas na marinování.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Přídavný čas: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 30 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 6 kuřecích prsou bez kůže a kostí – nakrájené na proužky o velikosti 1/2 palce
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 šálek podmáslí
  • 1 a ½ lžičky česnekového prášku
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí proužky vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku. V malé misce smíchejte vejce, podmáslí a česnekový prášek. Směs nalijte do sáčku s kuřecím masem.
  2. Uzavřete a uložte do chladničky na 2 až 4 hodiny.
  3. V dalším velkém uzavíratelném plastovém sáčku smíchejte mouku, strouhanku, prášek do pečiva a sůl.
  4. Vyjměte kuře z chladničky. Slijte a vyhoďte podmáslí. Vložte kuře do sáčku s moučnou směsí. Uzavřete jej a protřepejte, aby se obalilo.
  5. Na velké těžké pánvi rozehřejte olej na teplotu 190 °C.
  6. Opatrně vložte obalené kuře do pánve. Smažte na rozpáleném oleji, dokud nezíská zlatohnědou barvu a šťáva nebude čirá.
  7. Přeneste kuře na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se osušilo.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang