Pangasius se sýrovou peřinkou – Recept

Bramborové přílohyHlavní jídlaRybySumecSýrová omáčka

Ingredience

  • 600 g filetů z pangasia
  • 400 g čerstvého listového špenátu
  • 500 g brambor (vhodných na pyré)
  • 3 vejce
  • 2 žloutky
  • 50 g strouhaného ementálu
  • 30 g jemné strouhanky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla (celkem – část na opečení ryby Pangasius, část do bramborové kaše a do bešamelu)
  • 50 g hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • bílý pepř
  • sůl

Postup

Z brambor uvaříme kaši, do které po zchladnutí zamícháme rozšlehaná vejce, část másla, sůl a nastrouháme muškátový oříšek. Kaši naklademe po obvodu vymazané zapékací mísy. Listový špenát spaříme, necháme okapat a navrstvíme do volného místa ve středu mísy.

Porce ryby Pangasius osolíme, zprudka krátce opečeme na másle (ještě si část ponecháme na bešamel) a položíme na špenátové listy. Poslední část másla rozpustíme v kastrůlku, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, zalijeme mlékem, smetanou a krátce provaříme. Po mírném vychladnutí do bešamelu vmícháme dva žloutky, polovinu strouhaného ementálu a přisolíme. Omáčkou zalijeme obsah misky a dáme zapéct. Pět až deset minut před koncem zapékání posypeme povrch strouhankou promíchanou s druhou polovinou sýra.

Tady jsou další oblíbené recepty na rybu Pangasius.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang