Recept na pečeného lososa

Hlavní jídlaLososRyby
peceny-losos

Tohoto velmi chutného lososa pečeného v troubě můžete často připravovat pro společnost, protože je hotový za méně než půl hodiny. Tento pečený losos s citronem se dobře doplňuje s rýží nebo zelenou zeleninou či míchaným salátem.

Ingredience

  • 1 filet z lososa (2 kg)
  • 2 lžíce změklého másla
  • 1/4 šálku bílého vína nebo kuřecího vývaru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 čajové lžičky sušeného estragonu

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. Lososa osušte. Vložte do vymaštěné zapékací misky o rozměrech 33 x 23 cm. Potřete máslem.
  2. Smíchejte zbývající přísady a nalijte je na lososa.
  3. Pečte nezakryté při teplotě 220 °C 15-20 minut nebo dokud se ryba snadno neloupe vidličkou.

Kategorie:

Hlavní jídla | Losos | Ryby
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang