Recept na plněné banánové papriky

MasoSlané receptyZeleninová jídla
Plněné banánové papriky

Tyto plněné banánové papriky jsou plněné italskou klobásovou směsí a pečené v lahodné rajčatové omáčce.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • Celkem: 2 hodiny
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 8 banánových paprik
  • 2 lžíce másla
  • ½ šálku nakrájené cibule
  • ½ šálku nasekaného celeru
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 plechovka rajčatové omáčky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 a ½ lžičky soli, rozděleno
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky mletého černého pepře, rozděleno
  • ½ šálku strouhaného parmezánu
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 500 g horké italské klobásy
  • 500 g jemné italské klobásy
  • 1 a ½ šálku strouhanky

Postup

  1. Odřízněte vrcholky paprik. Odstraňte žebra a semena, poté papriky opláchněte.
  2. Jedlé části vršků nakrájejte a dejte stranou.
  3. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
  4. Přidejte papriky, snižte teplotu a vařte, dokud nezměknou, ale zůstanou pevné, asi 5 minut.
  5. Slijte vodu a dejte stranou.
  6. Máslo rozehřejte na střední pánvi na mírném ohni.
  7. Na rozpáleném másle osmahněte rezervovanou nakrájenou papriku, cibuli a celer do změknutí, 3 až 5 minut.
  8. Vmíchejte drcená rajčata, rajčatovou omáčku a česnek.
  9. Dochuťte 1 1/2 lžičky soli, bazalkou, oreganem a 1/4 lžičky černého pepře.
  10. Dusíme odkryté 10 minut.
  11. Předehřejte troubu na 175 °C.
  12. Mezitím ve velké míse smíchejte parmezán, vejce, worcestrovou omáčku, 1 zbývající lžičku soli a zbývající 1/4 lžičky černého pepře.
  13. Smíchejte horkou klobásu, jemnou klobásu, strouhanku a 1 šálek směsi rajčatové omáčky, dokud se dobře nespojí.
  14. Každou papriku naplňte klobásovou směsí pomocí zdobicího sáčku nebo plniče klobás.
  15. Vložte do tříčtvrteční zapékací misky.
  16. Papriky přelijte zbývající směsí rajčatové omáčky.
  17. Pečte odkryté v předehřáté troubě, dokud omáčka nevybublá a klobása není upečená, asi 1 hodinu.
  18. Teploměr vložený do náplně by měl ukazovat nejméně 72 °C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang