Tento recept na carnitas v pomalém hrnci se snadno připravuje a je skvělou náplní do tacos a burritos. Tato náplň je také skvělá v kombinaci s oblíbenou barbecue omáčkou.

Ingredience

  • 1 lžička soli
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky rozdrceného sušeného oregana
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • 1 vykostěná vepřová plec (1815 g)
  • 2 bobkové listy
  • 2 šálky kuřecího vývaru

Recept je na 10 porcí.

Postup

  1. V míse smíchejte sůl, česnekový prášek, kmín, oregano, koriandr a skořici.
  2. Směsí koření obalte vepřové maso.
  3. Na dno pomalého hrnce položte bobkové listy a na ně naaranžujte vepřové maso.
  4. Vepřové maso po stranách zalijte kuřecím vývarem a dávejte pozor, abyste směs koření nevyplavili.
  5. Přiklopte a vařte na nízkém stupni, po 5 hodinách otočte, dokud se vepřové maso snadno neroztrhne vidličkou, celkem asi 10 hodin.
  6. Když je vepřové maso měkké, vyjměte ho z pomalého hrnce a rozdrobte dvěma vidličkami.
  7. K navlhčení masa použijte podle potřeby tekutinu z vaření.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang