Recept na pomalé vaření kuřecího masa chasseur

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané recepty

Na začátku dne vhodíte do pomalého hrnce hrst ingrediencí a toto klasické francouzské kuře chasseur bude hotové, než se vrátíte domů.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 kuřecí stehna s kůží a kostí
  • 2 šalotky nebo 1 cibuli nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 200 g baby kaštanů, rozpůlených na poloviny
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 g nakrájených rajčat
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 400 ml horkého kuřecího vývaru
  • malá hrst petrželky, jemně nasekané, k podávání
  • kaše, kabátky, těstoviny nebo pečené brambory (volitelně)

Postup

  1. Pomalý hrnec zahřejte na nízkou teplotu.
  2. Na středně vysokou pánev dejte olej.
  3. Kuře okořeňte a smažte kůží dolů 4-5 minut, dokud nebude křupavé.
  4. Otočte a smažte další 3-4 minuty, až je celé zlatavé.
  5. Přendejte na talíř a dejte stranou.
  6. Do pánve vyklopte šalotku a na středním plameni ji 10 minut smažte, dokud nezměkne.
  7. Přidejte česnek a houby a smažte dalších 10 minut, dokud houby nezezlátnou.
  8. Přilijte víno a nechte několik minut probublávat, až se zredukuje na polovinu.
  9. Vmíchejte rajčatový protlak, nakrájená rajčata a bylinky.
  10. Dobře dochuťte a přiveďte k varu.
  11. Omáčku vyklopte do pomalého hrnce a navrch položte kuřecí stehna (pokud možno v jedné vrstvě).
  12. Zalijte kuřecím vývarem, dokud nejsou kuřecí stehna pokryta, a v případě potřeby přidejte ještě trochu vývaru.
  13. Přikryjte a vařte 6-8 hodin, dokud omáčka nezhoustne a kuře nezměkne.
  14. Pokud dáváte přednost hustší omáčce, přeneste kuře na talíř a omáčku ještě několik minut probublávejte bez pokličky (to můžete udělat pouze v případě, že je na pomalém hrnci funkce redukce. Pokud ne, přelijte omáčku do pánve a vařte, dokud se nezredukuje).
  15. Pokud chcete, odstraňte z kuřete před podáváním kůži.
  16. Posypte kuře petrželkou a podávejte kuře s omáčkou s máslovou kaší, kabátky, těstovinami nebo malými pečenými bramborami, pokud máte rádi.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang