Ingredience:
- 1 kg libového bůčku
 - 1 lžička soli
 - 2 paličky česneku
 - 1 cibule
 - ½ lžičky pepře
 - 2 bobkové listy
 
Na marinádu:
- 2 paličky česneku
 - ½ lžičky pepře
 - 1 lžička papriky
 - 1 lžička grilovacího koření
 - sůl
 - sádlo
 
Postup:
Do tlakového hrnce vložíme bůček a podlijeme vodou tak, aby byl celý ponořený. Potom přidáme pepř, sůl, bobkový list, nadrobno nasekanou cibuli a oloupané stroužky česneku vcelku. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme asi 45 – 50 minut.
Po uvaření bůček vyjmeme a odložíme.
Během vaření bůčku připravíme marinádu. Rozetřeme česnek se solí, přidáme pepř, mletou papriku, grilovací koření a vmícháme rozpuštěné sádlo.
Zchladlý bůček zbavíme kostí a potřený marinádou zabalíme do alobalu.
Bůček vložíme asi na týden do lednice. Bůček na studeno podáváme s chlebem.