kureci-parmagiana

Hledáte tip na slavnostní večeři? Vyzkoušejte klasickou kuřecí parmigianu a ihned po uvaření ji servírujte spolu se svěžím Rulandským modrým s tóny třešní a ostružin.

Ingredience

  • ½ šálek hladké mouky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 8 kuřecích prsou bez kůže a kostí, očistěných a naklepaných
  • 455 g tenkých těstovin linguine
  • ½ šálku olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 stroužky drceného česneku
  • 1 celá střední cibule, nakrájená na kousky
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 410 g drcených rajčat
  • 1 lžíce cukru
  • ¼ šálek nasekané čerstvé petrželky, plus další na podávání
  • 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmezánu, případně další množství

Postup

  1. Na velkém talíři smíchejte mouku s trochou soli a pepře. Ve směsi mouky obalte kuřecí prsa. Odložte stranou.
  2. Uvařte linguine na skus.
  3. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a máslo. Osmažte kuřecí prsa z každé strany dozlatova, 2 až 3 minuty z každé strany. Kuřecí prsa vyjměte z pánve a dejte stranou.
  4. Aniž byste pánev čistili, přidejte česnek a cibuli a pak je 2 minuty smažte.
  5. Přilijte vývar a seškrábněte dno pánve, aby se ze dna dostaly všechny připečené kousky. Vývar nechte vařit, dokud se nezredukuje na polovinu, asi 2 minuty.
  6. Přilijte drcená rajčata a promíchejte. Přidejte cukr a podle chuti osolte a opepřete.
  7. Nechte vařit 30 minut.
  8. Ke konci vaření přidejte nasekanou petrželku a omáčku naposledy promíchejte.
  9. Na omáčku opatrně položte kuřecí prsa a zcela je zasypte strouhaným parmazánem. Pánev přiklopte pokličkou a snižte teplotu na minimum. Nechte vařit, dokud se sýr nerozpustí a kuře se důkladně neprohřeje. Podle chuti přidejte další sýr.
  10. Uvařené nudle položte na talíř a zalijte je omáčkou. Navrch položte kuřecí prsa a posypte další petrželkou. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang