Tyto řezy vás dostanou svými lahodnými vrstvami, máslový korpus, lahodná malinová náplň, cukrová drobenka a vanilková poleva navrchu. Skvělý letní dezert, kterého klidně připravte dvojnásobnou dávku na rodinnou oslavu.

Ingredience

  • 115 g másla, rozpuštěného
  • 50 g cukru krystal
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 125 g hladké mouky

Náplň:

  • 240 g malinové zavařeniny
  • 12-16 čerstvých malin

Drobenka:

  • 40 g ovesných vloček
  • 70 g hnědého cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 31 g hladké mouky
  • 60 g másla, studeného a nakrájeného na kostičky

Na závěr:

  • Vanilková poleva

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C. Dno a boky čtvercové formy na pečení vyložte pergamenovým papírem a nechte dostatečný přesah po všech stranách. Odložte stranou.
  2. Připravte si těsto. V míse smíchejte rozpuštěné máslo, moučkový cukr, vanilku a sůl. Přidejte mouku a míchejte, dokud se vše nespojí.
  3. Směs rovnoměrně vtlačte do připravené formy na pečení. Pečte 15 minut. Vyjměte korpus z trouby a zvyšte teplotu v troubě na 170 °C.
  4. Teplý korpus potřete zavařeninou a posypte malinami.
  5. V míse smíchejte ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a mouku. Do směsi zapracujte vychlazené máslo, dokud směs nebude připomínat hrubou drobenku.
  6. Malinovou náplň posypte drobenkou a pečte 30-35 minut nebo dokud není drobenka zlatohnědá. Malinová náplň by měla na okrajích bublat.
  7. Vyjměte z trouby a nechte alespoň 20 minut vychladnout při pokojové teplotě, poté nechte alespoň 2 hodiny (nebo přes noc) chladit v chladničce a nakrájejte na řezy.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang