omáčka romesco

Tento recept na omáčku Romesco je pikantní, krémový a sladký a skvěle oživí pečenou nebo grilovanou zeleninu, sendviče a další pokrmy.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Celkem: 5 minut
  • Počet porcí: 6 až 8

Ingredience

  • 2 pečené červené papriky (bez slupky a semínek)
  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • ¼ šálku vody
  • ⅓ šálku směsi mandlí a loupaných lískových oříšků
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce octa sherry nebo červeného vinného octa
  • ¼ šálku vařené cizrny (scezené a propláchnuté)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička uzené papriky
  • ½ lžičky mořské soli
  • čerstvý mletý černý pepř

Postup

  1. Do mixéru dejte papriky, olivový olej, vodu, ořechy, rajčatový protlak, ocet, cizrnu, česnek, papriku, sůl a špetku pepře.
  2. Rozmixujte do hladka.
  3. Podávejte s křupavým chlebem nebo grilovanou zeleninou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang