Recept na vepřovou pečeni

Hlavní jídlaMasoVepřové maso
veprova-pecene-4

Připravte si tuto klasickou vepřovou pečeni, která zachutná všem hostům.

Ingredience

  • 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
  • 2 střední mrkve, nakrájené na kousky
  • 1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kousky
  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 bobkový list, jemně rozdrcený
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 a 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/4 lžičky pepře
  • 1,5-2 kg vepřové kotlety bez kosti
  • 1/3 hrnku hnědého cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Na dno pekáče položte zeleninu. Smíchejte 2 lžíce mouky, bobkový list, tymián a po 1 lžičce soli a pepře a obalte v tom maso.
  2. Poté ho položte na zeleninu tukovou stranou nahoru. Do pekáče přidejte 2 hrnky vody.
  3. Pečte odkryté 1,5 hodiny. Pečeni posypte hnědým cukrem a pečte ještě 15-20 minut.
  4. Pečeni vyjměte na talíř. Před krájením ji přikryjte alobalem a nechte 15 minut stát.
  5. Z pekáče slijte kapalinu do odměrky a odeberte tuk. Přidejte tolik vody, abyste odměřili 1,5 hrnku.
  6. V malém hrnci na mírném ohni šlehejte zbývající mouku a 1/3 hrnku vody dohladka. Postupně zašlehejte výpek a zbývající sůl a pepř.
  7. Za stálého míchání přiveďte na středním plameni k varu. Vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí.
  8. Pečeni podávejte s omáčkou a brambory.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang