Chystáte se uvařit k večeři nebo k obědu těstoviny a nevíte, čím byste je doprovodili? Můžete vyzkoušet tuto lahodnou smetanovou omáčku.

Smetanová omáčka je oblíbeným doplňkem nejen k těstovinám. Naučte se ji připravit snadno a rychle.

Ingredience:

  • těstoviny
  • máslo
  • šunka
  • 1 smetana na šlehání
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 kávová lžička vegety
  • smetanový sýr (2 velké obdélníky nebo 3 trojúhelníky)
  • bazalka
  • kapie (nejlépe červená)
  • 1 rajče
  • pórek
  • stroužek česneku
  • sýr na strouhání

Postup:

Na nudličky nakrájený salám (množství dle chuti) osmahneme na másle.

Rozšleháme smetanu s moukou, bazalkou, vegetou a sýry a přidáme k osmaženému salámu.

Nakrájíme papriku na 3 – 4 cm široké plátky a ty na jemné nudličky. Papriku přidáme spolu s propasírovaným česnekem do smetanové omáčky. Mícháme do zhoustnutí směsi (pokud je omáčka příliš hustá, dolijeme mléko).

Smetanovou omáčkou polijeme těstoviny a vše posypeme na kostičky nakrájeným rajčetem, nakrájeným pórkem a najemno nastrouhaným sýrem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang