Ingredience:
- 2 kila špekáčků
 - 1,5 kg cibule
 - 600 ml octa
 - 1200 ml vody
 - 5 lžic soli
 - lžíce oleje
 - špetka cukru
 - bobkový list
 - chilli
 - česnek
 - chilli papričky
 - kozí rohy
 
Postup:
Nejprve vytvoříme nálev. Povaříme ocet, vodu, sůl, olej, cukr, bobkový list a chilli. Poté necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme a každý špekáček z poloviny nakrojíme.
Vnitřek špekáčku opepříme a proložíme cibulí.
Do 5l sklenic vkládáme zbytek cibule a plněné špekáčky. Pro větší ostrost můžeme přidat několik kuliček pepře, stroužky česneku nebo chilli papričky.
Kdo nesnese příliš ostré jídlo, může přidat kozí rohy.