Tyto roztomilé červené cupcakes jsou mini verzí klasického red velvet dortu, který je oblíbený v cukrárnách po celém světě.
Halloweenské cupcakes si můžete připravit o letošních svátcích nebo kdykoli během roku, a pokud chcete, můžete je ozdobit čokoládovým krémem na cupcakes.
Ingredience
Na těsto:
- 2,5 hrnku mouky
 - 0,5 šálku neslazeného kakaa
 - 1 lžička jedlé sody
 - 0,5 lžičky soli
 - 2 šálky cukru
 - 1 šálek změklého másla
 - 4 velká vejce
 - 1 šálek zakysané smetany
 - 0,5 šálku mléka
 - pár kapek červeného potravinářského barviva
 - 2 lžičky vanilkového extraktu
 
Na krém:
- 250 g změklého smetanového sýra
 - 100 g změklého másla
 - 2 lžíce zakysané smetany
 - 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
 - moučkový cukr dle chuti
 
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte 30 košíčků na muffiny papírovými vložkami.
 - Smíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl a dejte stranou.
 - Cukr a máslo šlehejte ve velké míse elektrickým mixérem na střední rychlost, dokud nebude směs světlá a nadýchaná, asi 5 minut. Po jednom zašlehejte vejce. Vmíchejte zakysanou smetanu, mléko, potravinářské barvivo a vanilku.
 - Postupně vmíchejte moučnou směs do té s vejci, dokud se nespojí.
 - Lžící dávejte těsto do připravených košíčků na muffiny, každý naplňte do 2/3.
 - Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do bábovky nevyjde čistá, asi 20 minut.
 - Nechte cupcakes 5 minut vychladnout na drátěné mřížce. Poté vyjměte košíčky z formiček a nechte je zcela vychladnout.
 - Zatímco cupcakes chladnou, připravte krém: Ve velké míse vyšlehejte smetanový sýr, máslo, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt do světlé a nadýchané pěny. Postupně zašlehejte moučkový cukr do hladké hmoty.
 - Krém rozetřete nebo naneste na vychladlé cupcakes.