Recept na rybu v citronovém těstíčku

Hlavní jídlaRyby
ryba-v-citronovem-testicku

Tento recept je tak snadný, že vás to překvapí. Připravte si jej jako rychlý oběd nebo večeři, za půl hodiny máte na stole.

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 2/3 hrnku vody
  • 2/3 hrnku citronové šťávy
  • 1 kg filetů z okouna nebo mníka, nakrájené na kousky o velikosti porce
  • Olej na smažení
  • Klínky citronu k podávání

Postup

  1. Smíchejte 1 hrnek mouky, prášek do pečiva, sůl a cukr. V jiné míse smíchejte vejce, vodu a 1/3 šálku citronové šťávy. Poté vmíchejte do suchých přísad, dokud nevznikne hladká hmota.
  2. Do další misky dejte zbývající 1/3 hrnku citronové šťávy a do jiné misky zbývající 1/2 hrnku mouky. Namočte filety do citronové šťávy, pak do mouky a nakonec je obalte ve vaječné směsi.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Smažte filety, dokud nezískají zlatohnědou barvu a ryby se snadno odlupují vidličkou, 2-3 minuty z každé strany.
  4. Osušte je na papírových utěrkách a podávejte s klínky citronu.

Kategorie:

Hlavní jídla | Ryby
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang