Nudle soba

Tyto jednoduché soba nudle jsou rychlé a plné chuti: ideální jako asijská příloha nebo snadná večeře.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 230 g nudlí soba
  • ¼ šálku běžné sójové omáčky (nebo ji nahraďte tamari či kokosovým aminosem)
  • 3 lžíce opečeného sezamového oleje
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžíce misa (volitelně)
  • 1 lžička strouhaného česneku
  • 4 zelené cibulky
  • Sriracha, podle chuti (volitelně)
  • opražená sezamová semínka

Postup

  1. Uvařte nudle soba podle návodu na obalu: mělo by to trvat asi 4 až 5 minut.
  2. Důležité: po uvaření nudle propláchněte v cedníku pod tekoucí studenou vodou a prohoďte je, aby se z nich odstranil škrob. Poté z nich vytřepejte přebytečnou vodu.
  3. Pokud chcete, aby byly nudle při podávání teplé, prohřejte je na několik sekund pod teplou vodou.
  4. Můžete je také podávat v pokojové teplotě nebo studené (pokud tento krok vynecháte, nudle nasáknou omáčku a budou příliš suché).
  5. Mezitím ve středně velké misce rozšlehejte sójovou omáčku, opečený sezamový olej, rýžový ocet, med nebo javorový sirup, miso (pokud používáte) a česnek.
  6. Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky (šikmo) a použijte jak bílé, tak tmavě zelené části.
  7. Vraťte opláchnuté a protřepané suché nudle na pánev nebo do mísy.
  8. Vmíchejte omáčku a zelenou cibulku.
  9. Vložte do servírovacích misek, posypte sezamovými semínky a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang