Ryzovy pilaf

S pomocí tohoto receptu si doma připravíte vynikající rýžový pilaf. Postačí vám k tomu jen několik málo ingrediencí, a jeho příprava je snadná a rychlá.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • Dlouhozrnná rýže (2 šálky)
  • Extra panenský olivový olej (2 lžíce)
  • Nakrájená jarní cibulka (1/2 šálku)
  • Nakrájený celer (1/2 šálku)
  • Kuřecí nebo zeleninový vývar (4 šálky)
  • Sůl (2 lžičky)
  • Čerstvě namletý pepř (2 lžičky)
  • Nakrájená petrželová nať (1/2 šálku)

Příprava

Vývar přiveďte k varu. Mezitím na hluboké pánvi rozpalte olivový olej a krátce na něm osmahněte neuvařenou rýži, dokud nezíská hnědou barvu. Přidejte nakrájenou cibulku a celer, krátce ohřívejte, a přidejte sůl a pepř. Zalijte vývarem, stáhněte plamen, přikryjte, a vařte 15 – 25 minut. Odstraňte pokličku a nezakryté vařte dalších 10 minut.

Vypněte sporák a uvařenou směs opatrně, důkladně načechrejte vidličkou, aby získala tu správnou nadýchanou konzistenci. Na závěr ozdobte nasekanou petrželkou a můžete servírovat.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang