Dokonalý salát s jablky, brusinkami a dýňovými semínky – recept

MinutkyOvocné salátyPředkrmySalátyStudená kuchyněStudené předkrmyZeleninové saláty
salat-s-brusinkami

Představujeme vám báječný recept na chuťově i výživově bohatý a zdravý salát, složený z jablek, brusinek, dýňových semínek a dalších dobrot, které vám dodají sílu i potřebné vitamíny. Tento podzimní salát se skvěle hodí k poslednímu grilovaní, ugrilovat si můžete třeba filety mahi mahi.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience na salát

  • 5 šálků salátové směsi
  • 1 velké nebo 2 malá jablka
  • ⅓ šálku sušených brusinek
  • ¼ šálku pepitas (zelených dýňových semínek) nebo nasekaných syrových pekanových ořechů
  • 1/3 chlazeného kozího sýra, rozdrobeného

Ingredience na zálivku

  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 a ½ lžíce jablečného octa
  • 1 a ½ lžičky medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ¼ lžičky jemné mořské soli
  • Čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  1. Opečte dýňová semínka. Pokud místo nich použijete pekanové ořechy, zahřívejte je jen do té doby, než začnou vonět. Přendejte do malé misky a nechte je vychladnout.
  2. V hrnku nebo sklenici vyšlehejte olivový olej, ocet, med, hořčici a sůl, dokud se dobře nespojí. Podle chuti dochuťte pepřem.
  3. Těsně před podáváním nakrájejte jablko na tenké kousky. Zeleninu dejte do velké servírovací mísy. Navrch dejte nakrájené jablko, sušené brusinky a opečená semínka. Vidličkou rozdrobte na salát kozí sýr.
  4. Po promíchání salát pokapejte zálivkou jen tolik, aby lehce pokryla listy (pravděpodobně ji nebudete potřebovat celou). Jemně promíchejte všechny ingredience a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang