Šéfkuchařův salát je zeleninová pochoutka, která obsahuje vejce natvrdo, 2 druhy masa, šunku, sýr, avokádo, několik druhů zeleniny a opečené krutóny. Zálivku si vyberte podle své chuti a vychutnejte si tento bohatý zeleninový salát.

Příprava

  • Příprava: 45 minut
  • Počet porcí: 4
  • Obtížnost: Snadné

Ingredience

  • 675 g listového zeleného nebo červeného salátu, omytého, ořezaného a osušeného
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 250 ml zálivky dle vlastního výběru (např. bylinkový dresink, zálivka s modrým sýrem apod.)
  • 110 g švýcarského sýra nakrájeného na 5 cm dlouhé kousky
  • 110 g pečené šunky nakrájené na 5 cm dlouhé kousky
  • 110 g uzených krůtích, kuřecích nebo kachních prsou nakrájených na 5 cm dlouhé kousky
  • 110 g krvavého hovězího masa nakrájeného na kousky
  • 2 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na dílky
  • 1 zralé avokádo nakrájené na kostičky
  • 16 cherry rajčat rozkrojených na poloviny
  • 2 nakládané okurky nakrájené na plátky
  • 100 g opečených krutónů

Postup

  1. Salát natrháme na kousky o velikosti sousta a vložíme do velké mísy. Podle chuti osolíme, opepříme, a promícháme s poloviční porcí zálivky. Salát rozdělíme do 4 velkých samostatných misek.
  2. Na vrchol každého salátu naaranžujeme sýr, maso, vejce a avokádo jako paprsky dokola. Dále navrch rozprostřeme rajčata, okurky a krutóny.
  3. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Servírujeme a u stolu podáváme zbývající dresink.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang