Recept na sendvič s masovými koulemi

Hlavní jídlaHovězí masoMasoSendvičeSlané receptySnacky
masove_koule

Recept na sendvič s ochucenými domácími masovými kuličkami, rajčatovou omáčkou a sýrem, podávaný na lehce opečené bagetě.

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • ¾ šálku strouhanky
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžičky sušeného italského koření
  • 1 francouzská bageta
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 sklenice omáčky na špagety
  • 4 plátky sýru provolone

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Smíchejte mleté maso, strouhanku, vejce, česnek, parmezán, petrželku a italské koření. Promíchejte rukama, dokud se dobře nespojí. Ze směsi vytvarujte 12 masových kuliček a vložte je do zapékací misky.
  3. Masové kuličky pečte v předehřáté troubě, dokud nejsou propečené, asi 15 až 20 minut.
  4. Zatímco se masové kuličky pečou, rozkrojte bagetu podélně napůl a rozevřete ji. Vyjměte část těsta z vnitřku bagety, abyste vytvořili jamku pro masové kuličky.
  5. Bagetu potřete olivovým olejem a ochuťte sušeným česnekem a solí. Bagetu položte na plech, otevřenou a naolejovanou stranou nahoru. Bagetu dejte do trouby a pečte, dokud se lehce neopeče.
  6. Mezitím v hrnci na mírném ohni zahřejte omáčku na špagety. Masové kuličky vyjměte z trouby a přendejte je do horké omáčky. Jemně promíchejte, aby se omáčkou obalily.
  7. Lžící vložte masové kuličky a omáčku do bagety a navrch položte plátky sýra provolone. Vraťte do trouby, dokud se sýr nerozpustí. Nechte lehce vychladnout a bagetu nařežte na jednotlivé porce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang