snadny-salat-tortellini

Tento tortellini salát je plný pikantní chuti. Lahodný a rychlý těstovinový salát na pikniky a vaření. Zbytky vydrží několik dní, takže je to také snadný nápad na oběd.

Ingredience

  • cca 510 g chlazených sýrových tortelloni
  • 70 g (2 šálky) baby špenátu nebo nasekaného špenátu
  • 1 hrst čerstvých bazalkových lístků, nahrubo nasekaných (doporučení: přidejte ještě 1 hrst nasekaného čerstvého kopru)
  • 400 g plechovky rozčtvrcených artyčoků, nahrubo nasekaných
  • 1 půllitr cherry rajčat, nakrájených na poloviny
  • ¼ šálku bílého vinného octa
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • po ½ lžičce sušeného kopru a česnekového prášku
  • 1 lžička soli a další podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř
  • ¼ šálku olivového oleje
  • ¼ šálku neutrálního oleje (např. z bio rostlinných nebo hroznových semínek)
  • ¾ šálku strouhaného parmezánu

Recept je na 6-8 porcí.

Postup

  1. Dejte vařit velký hrnec s dobře osolenou vodou.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu do al dente (obvykle asi 2 minuty). Těstoviny slijte a přelejte je studenou vodou, dokud nejsou teplé.
  3. Mezitím, co se těstoviny vaří, nasekejte špenát, bazalku a artyčoková srdíčka a nakrájejte rajčata.
  4. Ve velké míse našlehejte ocet, cukr, sušený kopr, česnekový prášek, košer sůl a čerstvě mletý černý pepř. Poté zašlehejte olivový olej a neutrální olej.
  5. Jakmile jsou těstoviny hotové, přidejte je do velké mísy se zálivkou a promíchejte s nakrájenou zeleninou.
  6. Přidejte parmazán a promíchejte.
  7. Ochutnejte a přidejte sůl nebo více sýra podle chuti.
  8. Podávejte při pokojové teplotě nebo studené. V chladu vydrží až 4 dny (zbytky chutnají skvěle a hodí se na obědy).
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang