snidanova-panev-naslano

Tato vydatná snídaně se skvěle hodí na pozdní víkendové snídaně. Brambory, slanina, vejce a sýr je klasická kombinace, která nikdy nezklame.

Ingredience

  • 4 plátky slaniny nakrájené na centimetrové kousky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 brambory, omyté a nakrájené na kostičky
  • ¼ hrnku vody
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • ½ lžičky uzené papriky
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 4 vejce
  • 1 hrnek strouhaného sýra čedar

Postup

  1. Vložte slaninu na velkou pánev a na středně vysokém ohni ji za občasného otáčení opékejte 5 až 8 minut, dokud nebude křupavá.
  2. Položte ji na papírové utěrky a nechte okapat, většinu slaninového tuku si ponechte na pánvi.
  3. Snižte teplotu. Vsypte cibuli a smažte, dokud nezačne měknout, asi 5 minut. Přidejte brambory; promíchejte, aby se rovnoměrně obalily ve slaninovém tuku. Přilijte vodu a pánev přikryjte velkou poklicí.
  4. Za občasné kontroly vařte, dokud brambory nezměknou, asi 20 minut. Přidejte jarní cibulku, česnek a papriku. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Lžící udělejte do bramborové směsi 4 důlky a odkryjte dno pánve. Do každé jamky rozklepněte vejce, osolte a opepřete.
  6. Celou pánev posypte připravenou slaninou a sýrem. Přiklopte pokličkou a pečte, dokud bílky neztuhnou a žloutky nejsou stále tekuté, asi 5 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang