Recept na nejlepší steakové burritos

Hlavní jídlaHovězí masoMasoSlané recepty
Steakové burritos

Přinášíme vám recept na steakové burrito inspirovaný sanfranciskými super burritos, které obsahují maso, fazole, rýži, sýr, guacamole a salsu. Tato verze je zdravější díky hnědé rýži, celozrnným tortillám a rozumnější velikosti porce.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • ½ šálku připravené čerstvé salsy
  • ½ šálku vody
  • ¼ šálku instantní hnědé rýže
  • 1 plechovka černých fazolí, nejlépe s nízkým obsahem sodíku, propláchnutá
  • 350 g strip steaku, oříznutého a příčně nakrájeného na tenké plátky
  • ¼ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 4 20centimetrové tortilly, nejlépe celozrnné
  • ½ šálku rozdrobeného ostrého sýra čedar
  • ¼ šálku připraveného guacamole
  • 2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého koriandru

Postup

  1. V malém hrnci smíchejte salsu a vodu a přiveďte ji k varu.
  2. Vmíchejte rýži, snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 5 minut.
  3. Vmíchejte fazole, znovu přiveďte k varu a za občasného míchání vařte odkryté, dokud rýže nezměkne a nevstřebá většinu tekutiny, asi dalších 5 minut.
  4. Mezitím steak posypte pepřem.
  5. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
  6. Přidejte steak a za občasného míchání ho smažte, dokud nezhnědne a není propečený, 3 až 5 minut.
  7. Steak rozdělte na tortilly a navrch dejte stejné množství sýra, guacamole, koriandru a rýžové směsi.
  8. Každou tortillu srolujte do tvaru burrita.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang