Recept na vepřovou panenku s medovo-česnekovou omáčkou

Hlavní jídlaMasoOmáčkyVepřové maso
panenka-s-medovo-cesnekovou-omackou

Vepřová panenka je jako kuřecí prsa – jde o libový, křehký kus masa, a když se správně upeče, je šťavnatá a velmi chutná. Připravte si ji s medovo-česnekovou omáčkou.

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 1 a 1/2 lžíce olivového oleje (nebo másla)
  • 3 stroužky česneku, velmi jemně nasekané

Na potření masa:

  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Medovo-česneková omáčka:

  • 3 polévkové lžíce jablečného octa
  • 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 150 g medu (nebo javorového sirupu)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte ingredience na omáčku.
  3. Smíchejte přísady na potírání a obalte jimi vepřové maso.
  4. Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte vepřové maso a opečte ho po celém povrchu dozlatova.
  5. Když je vepřové maso téměř opečené, odsuňte ho stranou, přidejte česnek a opečte ho dozlatova.
  6. Přilijte omáčku. Vepřové maso v ní jednou otočte a ihned přendejte do trouby.
  7. Pečte 15 až 18 minut.
  8. Vepřové maso vyjměte na talíř, volně přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat.
  9. Pánev s omáčkou postavte na sporák a prudce svařte 3 minuty, dokud se tekutina nezredukuje na řídký sirup.
  10. Vepřové maso nakrájejte na silné plátky a podávejte s omáčkou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang