Recept na vepřové kotlety z horkovzdušné fritézy

Hlavní jídlaMasoSlané receptyVepřové maso
veprove-kotlety-2

Tyto vepřové kotlety jsou tak klasický pokrm a skvěle se hodí k bramborové kaši nebo smetanovým bramborám. Jsou rychlé a připravené k pečení během chvilky.

Ingredience

  • 450 g vykostěných vepřových kotlet nebo 3 kusy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky italského koření

Postup

  1. V míse smíchejte přísady na koření: sůl, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, pepř a italské koření.
  2. Předehřejte fritézu na 190 °C asi na 5 minut.
  3. Vepřové kotlety potřete z obou stran olejem a poté je okořeňte směsí koření.
  4. Smažte na vzduchu při 190 °C asi 10-15 minut nebo dokud kotlety nedosáhnou teploty 63 °C.
  5. Vepřové kotlety v polovině pečení obraťte.
  6. Podávejte s bramborovou kaší nebo smetanovými bramborami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang