vlhky-ananasovy-bananovy-chleb

Děti si určitě rády dají k snídani plátky tohoto vlhkého banánového chleba s tropickou chutí. Můžete jej péct v mini bochníčcích a pak je zamrazit, abyste si mohli vychutnat malou porci najednou.

Ingredience

  • 3 šálky hladké mouky
  • 2 šálky cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 velká vejce, pokojová teplota
  • 1 a 1/4 šálku řepkového oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 plechovka (227 g) drceného ananasu, okapaná
  • 2 šálky rozmačkaných zralých banánů (4 až 5 středně velkých)

Recept je na 2 bochníky (každý po 16 kusech).

Postup

  1. Předehřejte troubu na 177 °C.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl, jedlou sodu a skořici.
  3. V jiné míse prošlehejte vejce, olej a vanilku.
  4. Přidejte ananas a banány.
  5. Vmíchejte do suchých přísad, dokud se nevlhčí.
  6. Nalijte do dvou vymazaných forem o rozměrech 23×13 cm.
  7. Pečte, dokud špejle nevyjde čistá, 60-65 minut.
  8. Před vyjmutím z formy na drátěnou mřížku nechte 10 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang