pexels-roman-odintsov-4955266

Tyto zdravé wrapy jsou perfektním obědem do krabičky. Jsou chutné a syté, plněné zeleninou, avokádem a medovo-dijonským cizrnovým salátem.

Ingredience

Dijonská hořčičná zálivka

  • ¾ šálku extra panenského olivového oleje
  • ¼ šálku bílého vinného octa
  • ¼ šálku čerstvé citronové šťávy
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky mořské soli
  • ¼ šálku parmezánu, nepovinně

Wrapy

  • 2 šálky vařené cizrny, scezené a propláchnuté
  • 3 listy kadeřavé kapusty, zbavené stonků a nadrobno nakrájené
  • 6 růžičkových kapust, nakrájených na tenké plátky
  • ½ šálku na tenké plátky nakrájené čekanky
  • Drcený parmezán, volitelně
  • 1 zralé avokádo, nakrájené na plátky
  • 4 extra velké tortilly

Postup

  1. Připravte zálivku. V mixéru smíchejte olej, ocet, citronovou šťávu, hořčici, med, česnek, sůl a případně sýr. Mixujte, dokud nevznikne krémová emulze.
  2. Připravte náplň do wrapu. V malé misce rozmačkejte šťouchadlem na brambory cizrnu s ¼ šálku dresinku, ¼ lžičky soli a několika zrnky čerstvého černého pepře.
  3. Ve středně velké míse smíchejte kapustu, růžičkovou kapustu a čekanku se ⅓ šálku zálivky.
  4. Sestavte wrapy: na tortilly rozdělte směs cizrny, salátovou směs, avokádo a případně sýr. Levou a pravou stranu tortilly přeložte přes náplň.
  5. Spodní okraj tortilly přeložte nahoru a přes náplň a zaviňte. Zabalte do fólie, příčně rozkrojte na polovinu a podávejte se zbývajícím dresinkem na stranu k namáčení.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang