
Tento recept na salsu verde je tak snadný na přípravu. Stačí opéct rajčata a papriku (papriky) a smíchat je s několika základními ingrediencemi, abyste získali tu nejlepší salsu verde, jakou jste kdy ochutnali. Z receptu získáte asi 2,5 šálku salsy.
Ingredience
- 1,5 kg rajčat (asi 12 středně velkých), oloupaných a opláchnutých
- 1 až 2 středně velké papričky jalapeños, zbavené stopek
- ½ šálku nakrájené bílé cibule
- ¼ šálku čerstvých koriandrových lístků (pokud máte koriandr rádi, přidejte více)
- 2 lžíce limetkové šťávy
- ½ až 1 lžička soli, podle chuti
- Volitelně: Pro krémovou avokádovou salsu verde použijte 1 až 2 avokáda nakrájená na kostičky
Postup
- Předehřejte troubu.
- Položte rajčata a jalapeño na plech a opékejte je, dokud místy nezčernají, asi 5 minut.
- Vyjměte plech z trouby, opatrně otočte rajčata a papričky a opékejte je ještě 4 až 6 minut, dokud rajčata nezčernají a neudělají se na nich „puchýře“.
- Mezitím v kuchyňském robotu nebo mixéru smíchejte nasekanou cibuli, koriandr, 2 lžíce limetkové šťávy a ½ lžičky soli.
- Jakmile zeleninu vyjmete z trouby, opatrně ji přendejte s veškerou šťávou k ostatním surovinám.
- Mixujte, dokud směs nebude z větší části hladká a nezůstanou v ní žádné velké kousky rajčat.
- Podle chuti dochuťte další limetkovou šťávou a případně solí.
TIP: Pokud chcete připravit krémovou avokádovou salsu verde, nechte salsu vychladnout, než do ní vmícháte 1 až 2 avokáda nakrájená na kostičky (čím více avokáda, tím je salsa krémovější).