fettuccine

Když toto jídlo připravíte, věřte nám, že se dočkáte jen samých nadšených recenzí. Jen vás musíme varovat, že tento recept není pro ty, kteří si potrpí na dietní stravu.

Ingredience

  • 650 g suchých těstovin fettuccine
  • 1 šálek másla
  • ¾ šálku husté smetany
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 špetka sušeného česneku
  • ¾ šálku strouhaného sýru pecorino
  • ½ šálku strouhaného parmezánu

Postup

  1. Přiveďte k varu mírně osolenou vodu. Vhodně do ní fettuccine a vařte 8 až 10 minut, nebo dokud nejsou al dente, slijte vodu.
  2. Ve velkém hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo ve smetaně. Přidejte sůl, pepř a česnek.
  3. Na mírném ohni vmíchejte sýr, dokud se nerozpustí, tím omáčka zhoustne.
  4. Do omáčky přidejte těstoviny. Uvařte tolik těstovin, abyste použili veškerou omáčku a těstoviny se důkladně obalily. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang