Recept na korejské mleté hovězí maso

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
Korejské mleté hovězí maso

Snadný recept na velmi chutné korejské mleté hovězí maso.

Toto chutné a plnohodnotné korejské jídlo se podává s květákovou rýží.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience na omáčku

  • ¼ šálku sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku (nebo použijte bezlepkovou alternativu a podle potřeby přidejte sůl)
  • 1 lžíce medu nebo tekutá alternativa bez cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky drcených vloček červené papriky

Na stir-fry:

  • 2 lžíce avokádového oleje
  • 450 g libového mletého hovězího masa
  • 1 lžíce čerstvého mletého česneku
  • 1 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru

Na dokončení pokrmu:

  • 1 lžíce sezamového oleje
  • ¼ šálku tence nakrájené zelené cibule (pouze zelené části)

Postup

  1. V malé misce připravte omáčku tak, že smícháte sójovou omáčku, med, kukuřičný škrob a vločky červené papriky. Odstavte.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
  3. Přidejte hovězí maso a za stálého míchání ho vařte, dokud nezrůžoví, a během vaření ho rozmíchejte na drobné kousky, asi 5 minut.
  4. Hovězí maso nechte okapat. Poté ho vraťte na pánev.
  5. Přidejte na pánev česnek a zázvor a za stálého míchání vařte 1 minutu.
  6. Omáčku vmíchejte do hovězího masa.
  7. Vařte další 2 minuty, dokud se omáčka neprohřeje a nezhoustne.
  8. Vypněte oheň, pokrm pokapejte sezamovým olejem, posypte zelenou cibulkou a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang