kureci-prsty

Tyto zlatavé kuřecí prsty si budou téměř všichni přát jako hlavní chod narozeninové večeře. Kuřecí proužky je dobré začít marinovat brzy ráno, abyste se vyhnuli shonu na poslední chvíli. Vyzkoušejte také recept na domácí kuřecí stripsy, který je velmi podobný.

Ingredience

  • 6 kuřecích prsíček bez kůže (každé 170 g)
  • 1 lehce rozšlehané vejce
  • 1 šálek podmáslí
  • 1 a 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek ochucené strouhanky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • olej na smažení
  • mletá čerstvá petržel

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na cca 1 cm dlouhé proužky.
  2. V mělké misce smíchejte vejce, podmáslí a česnekový prášek. Přidejte kuřecí maso. Přikryjte a nechte 2-4 hodiny v chladničce.
  3. Marinádu slijte a vyhoďte. V jiné mělké misce smíchejte mouku, strouhanku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte kuře. Promíchejte, aby se obalilo.
  4. V hluboké litinové nebo elektrické pánvi rozehřejte olej na 190 °C. Kuře smažte po částech z obou stran dozlatova, 4-5 minut.
  5. Osušte je na papírových utěrkách. V případě potřeby posypte petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang