spagety-aglio-e-olio-2

Vyzkoušejte tento recept na špagety aglio e olio jednou a budete je dělat znovu a znovu. Používá jednoduché ingredience, uvaří se za 20 minut a je naprosto vynikající.

Ingredience

  • 340 g špaget
  • ½ až 1 šálek vody na těstoviny
  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • ¼ až ½ lžičky červených pepřových vloček
  • 1 velký svazek kapusty, zbavený stonků a nasekaný
  • ½ lžičky mořské soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička citronové šťávy
  • ⅓ šálku nasekané petrželky
  • parmezán nebo veganský parmazán, na podávání

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Těstoviny připravte podle návodu na obalu v hrnci s osolenou vroucí vodou, dokud nejsou al dente.
  2. Před scezením těstovin si ponechte 1 šálek vody z vaření.
  3. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
  4. Přidejte česnek a vločky červené papriky.
  5. Promíchejte a vařte 30 sekund až 1 minutu, dokud česnek na okrajích lehce nezhnědne.
  6. Přidejte kapustu, sůl a několik zrnek pepře a za stálého míchání kleštěmi vařte, dokud kapusta nezvadne, maximálně 1 minutu.
  7. Přidejte špagety a promíchejte.
  8. Přidejte ½ šálku vody na těstoviny, citronovou šťávu, citronovou kůru a promíchejte.
  9. Pokud se vám těstoviny zdají příliš suché, přidejte zbývající ½ šálku vody na těstoviny, abyste vytvořili lehkou omáčku.
  10. Dochuťte podle chuti.
  11. Ozdobte petrželkou a podávejte s parmazánem nebo veganským parmezánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang