Bílá ryba dušená v kari pastě s kokosovým mlékem podávaná s rýží

DiaDietní bezlepkovéHlavní jídlaOmáčkyRybyRýže
mercato-ryba-4893055

Bílá ryba dušená v kari pastě s kokosovým mlékem podávaná s rýží

Ingredience na rybu

  • 1 omytý a osušený filet z bílé ryby rozporcovaný na menší části (pangas,tilapie)
  • červená kari pasta
  • 1/4 plechovky kokosového mléka (celá plechovka 160 ml)
  • špetka chilli papričky
  • sůl
  • olivový olej na potření
  • olej na orestování kari pasty

Postup

Kousky ryby potřeme z obou stran olivovým olejem. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje orestujeme kari pastu cca 2 minuty – množství pasty volíme dle individuální chuti. Poté zalijeme kokosovým mlékem,prohřejeme a nakonec přidáme rybu,kterou v kořeněné omáčce krátce podusíme. Nakonec dle chuti osolíme a můžeme přidat špetku rozdrcených chilli papriček.

Ingredience na rýži: 50 g suché rýže parboiled, nasekaná čerstvá petrželová nať.

Postup

Rýži důkladně propláchneme a připravíme dle návodu na výrobku. Dušenou rybu servírujeme s rýží posypanou čerstvou petrželovou natí.

TIP: Milovníci ryb si pochutnají například na tuňákové pomazánce. Její příprava je velmi rychlá, obsahuje málo tuků, za to vysoký podíl bílkovin.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang