Recept na burgery s quinoou a černými fazolemi

Hlavní jídlaVeganskéVegetariánské
Burger s quinoou a černými fazolemi

Tyto vegetariánské hamburgery z černých fazolí a quinoy jsou vynikající! Můžete podávat v celozrnné housce s česnekovo-citronovou majonézou, čerstvými špenátovými listy, plátky rajčat a karamelizovanou cibulkou.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 5

Ingredience

  • ¼ šálku quinoy
  • ½ šálku vody
  • 1 plechovka černých fazolí, propláchnuté a scezené
  • ½ šálku strouhanky
  • ¼ šálku mleté žluté papriky
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce mleté cibule
  • 1 velký stroužek česneku, mletý
  • 1 a ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička pálivé chilli omáčky
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup

  1. V hrnci přiveďte quinou a vodu k varu.
  2. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a vařte, dokud quinoa nezměkne a nevstřebá vodu, asi 15 až 20 minut.
  3. Černé fazole nahrubo rozmačkejte vidličkou a ponechte část celých černých fazolí, aby vznikla směs podobná pastě.
  4. Rukama vmíchejte do černých fazolí quinou, strouhanku, papriku, vejce, cibuli, česnek, kmín, sůl a pálivou paprikovou omáčku.
  5. Ze směsi černých fazolí vytvarujte 5 placiček.
  6. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej.
  7. Na rozpáleném oleji smažte placičky, dokud se neprohřejí, 2 až 3 minuty z každé strany.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang